Parfe de caise
PrinteazaParfe de caise
Ingrediente:
- 2,5 kg caise,
- 1 şi 1/2 pahar zahăr,
- 3 ouă
- 1 lamaie
- 1/2 frisca
Mod de preparare:
Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi coajă, apoi le treci printr-o sită sau le pasezi foarte bine. Stropeşti piureul obţinut cu zeamă de lămâie ca să-ş păstreze culoarea, omogenizezi şi-l laşi deoparte.
Separat, baţi ouăle bine cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, adaugi piureul de caise şi continui să amesteci. Când ai obţinut o cremă spumoasă, adaugi jumătate din cantitatea de frişcă bătută bine, omogenizezi crema, o pui în cupe sau o cratiţă obişnuită şi o dai la frigder pentru o jumătate de zi
Când e gata o decorezi cu frişca rămasă şi cu felii de caise.
Parfe de caise
Poftă bună!