Parfe de fructe
PrinteazaParfe de fructe din: zahar, lapte, frisca, fructe, ou.
Ingrediente:
- 150 g zahar
- 150 ml lapte
- 500 g frisca batuta
- 250 g fructe de sezon (piersici, caise, mure, zmeura etc)
- 1 ou
- 2 pliculete zahar vaniliat
Mod de preparare:
Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat, laptele, galbenusul si albusul de ou si se pune sa fiarba, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase compozitia.
Se da apoi vasul la o parte si se lasa la racit. Se adauga apoi treptat fructele, curatate de coaja si zdrobite sau taiate bucatele foarte mici dupa gust si se amesteca.
Se toarna apoi treptat frisca batuta, amestecand usor cu o lingura de lemn sau cu telul pana se omogenizeaza bine.
Compozitia se desarta in forme si se pun la congelator.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- parfe cu fructe