Parjoale cu fasole
PrinteazaO reteta gustoasa de parjoale din: fasole boabe, orez, ceapa, ulei, pesmet, usturoi, sare, piper.
- 400g fasole boabe
- 100g orez
- 2 cepe
- 150ml ulei
- 130g pesmet
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi fasolea aleasă la înmuiat, de pe o zi pe alta şi fierbeţi- o schimbând apa de două, trei ori. Scurgeţi-o de apă şi faceţi din ea un piure. Fierbeţi orezul în apă cu sare, scurgeţi-l şi puneţi-l în piureul de fasole. Adăugaţi ceapa şi usturoiul, tocate mărunt şi călite în 50ml ulei.
Formaţi pârjoalelele cu palmele umede şi treceţi-le prin pesmet. Prăjiţi-le în ulei încins până se rumenesc bine pe ambele părţi. Scoateţi-le pe şerveţele.
Parjoale cu fasole
Pofta buna!