Pască rusească
PrinteazaO reteta de pasca ruseasca din: branza de vaci, unt, extract de vanilie, smantana, galbenusuri, zahar, migdale, amesteca de coaja de portocala si lamaie confiate si sare.
- 1,3 kg brânză de vaci
- 115 g unt la temperatura camerei
- 1/2 linguriţă extract de vanilie
- 300 ml smântână dulce
- 4 gălbenuşuri
- 175 g zahăr
- 50 g migdale tocate
- 50 g migdale întregi prăjite
- 50 g amestec de coajă de portocală şi lămâie confiate şi tocate
- 25 g amestec de migdale şi fructe confiate
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Brânza de vaci se aşază în strecurătoare şi se pune deasupra o greutate; se lasă să se scurgă bine 2-3 ore. Fructele confiate se amestecă împreună cu extractul de vanilie şi se lasă să stea 1 oră.
Se bate brânza cu mixerul, încorporând şi untul. Se încinge smântână într-o crăticioară până ce se formează bule mici pe margine (nu se lasă să fiarbă!). Se pune deoparte. Se bat galbenusurile cu zahar si sare; se adauga treptat smantana calda batand continuu.
Se toarna amestecul in craticioara si se lasa sa se intareasca la foc moale (nu se lasa sa firba!). Apoi se ia de pe foc si se inglobeaza fructele confiate. Se aseaza vasul intr-o baie cu apa si gheata si se amesteca ciulamaua pana se raceste. Apoi se înglobează migdalele tocate.
Se tapetează cu tifon un ghiveci nou cu gaură la fund şi se toarnă compoziţia înăuntru. Se pliază deasupra marginile de tifon şi se presează cu o greutate. Ghiveciul se aşază cu totul pe un platou mare şi se dă la frigider 12 ore. Apoi se despachetează din tifon şi se răstoarnă pe un alt platou. Se serveşte cu brioşă sau cozonac.
Pască rusească
Poftă bună!
Incoming search terms:
- pasca ruseasca