Pască vieneză
PrinteazaPască vieneză din: mascarpone, oua, zahar, amidon, stafide, zahar pudra, lamaie, esenta de vanilie, portocala confiata, coniac si sare.
- 1 kg mascarpone
- 8 oua
- 150 g zahar
- 3 linguri cu amidon
- 50 g stafide aurii
- 300 g zahar pudra
- 3 lamai
- esenta de vanilie
- portocala confiata
- coniac/rom
- sare
Mod de preparare:
Dă stafidele printr-un jet de apă caldă, pune-le într-un castronel şi stropeşte-le cu câteva linguriţe de alcool. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce îşi schimbă culoarea. Adaugă vanilie după gust şi amestecă.
Incorporează mascarpone lingură cu lingură, apoi amidonul, iar la final, cu mişcări de sus în jos, spuma de albuşuri şi stafidele scurse. Toarnă compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă cu grăsime şi tapetată cu hârtie de copt, nivelează şi dă la cuptorul încins 50-60 de minute, între timp, freacă zahărul pudră cu sucul de lămâie strecurat până ce devine translucid.
Toarnă peste prăjitura răcită şi dă la rece până a doua zi
Pască vieneză
Pofta buna!