Pasta all arrabbiata

Printeaza

O reteta gustoasa de pasta all arrabbiata din: rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, sunca, ulei de masline, bulion, sare, zahra, patrunjel.

Ingrediente:Pasta all arrabbiata

  • 400 g roşii
  • 1 ardei iute
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 100 g şuncă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură bulion
  • sare
  • zahăr
  • 500 g tuburi
  • 1/2 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se crestează roşiile şi se pun într-un castron. Se opăresc cu apă fierbinte şi se lasă cca. 1 minut. Se scurge apa, se trec roşiile prin jet de apă rece şi se decojesc. Se îndepărtează co­toarele. Se taie roşiile cuburi.

Se spală ardeiul, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii. Se cu­răţă ceapa şi usturoiul şi se toa­că. Se taie fâşii şi şunca. Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon. Se călesc usturoiul, ceapa şi fâşiile de ardei iute. Se adaugă bucăţile de şuncă şi se prăjesc până ce devin crocante.

Se adaugă apoi bulionul şi cu­burile de roşii. Se condimen­tează cu sare şi cu zahăr. Se lasă să fiarbă cca. 10 minute, până se îngroaşă.

Intre timp, tuburile mari se pun la fiert în apă cu sa­re, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se amestecă cu sosul şi se repartizează pe 4 farfurii. Se spală pătrunjelul, se scurge de apă şi i se rup frunzuliţele. Pas­tele se servesc ornate cu pă­trunjel. Puteţi presăra deasupra şi puţină brânză rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.