Pasta all arrabbiata
PrinteazaO reteta gustoasa de pasta all arrabbiata din: rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, sunca, ulei de masline, bulion, sare, zahra, patrunjel.
- 400 g roşii
- 1 ardei iute
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 100 g şuncă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură bulion
- sare
- zahăr
- 500 g tuburi
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se crestează roşiile şi se pun într-un castron. Se opăresc cu apă fierbinte şi se lasă cca. 1 minut. Se scurge apa, se trec roşiile prin jet de apă rece şi se decojesc. Se îndepărtează cotoarele. Se taie roşiile cuburi.
Se spală ardeiul, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă. Se taie fâşii şi şunca. Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon. Se călesc usturoiul, ceapa şi fâşiile de ardei iute. Se adaugă bucăţile de şuncă şi se prăjesc până ce devin crocante.
Se adaugă apoi bulionul şi cuburile de roşii. Se condimentează cu sare şi cu zahăr. Se lasă să fiarbă cca. 10 minute, până se îngroaşă.
Intre timp, tuburile mari se pun la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se amestecă cu sosul şi se repartizează pe 4 farfurii. Se spală pătrunjelul, se scurge de apă şi i se rup frunzuliţele. Pastele se servesc ornate cu pătrunjel. Puteţi presăra deasupra şi puţină brânză rasă.
Pofta buna!