Pasta de bob
PrinteazaPasta de bob din: bob, ceapa, patrunjel, chimen, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, coriandru.
- 250 g bob sau fasole boabe decojita
- 3 cepe
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita chimen macinat
- 6 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de la 1 lamaie
- 1/2 lingurita coriandru macinat
Mod de preparare:
Pui bobul sau fasolea la înmuiat în apă rece, pe timpul nopţii. A doua zi, le scurgi, le acoperi cu apă proaspătă şi le fierbi împreună cu 3 căţei de usturoi şi 1 ceapă, toate curăţate.
După ce ai îndepărtat spuma, reduci intensitatea focului la mic şi fierbi acoperit pentru aproximativ 1 oră, până când boabele devin moi.
Scurgi legumele fierte şi le mixezi în robotul de bucătărie, împreună cu pătrunjelul, chimenul, coriandru! şi 2 linguri ulei de măsline.
Cureţi şi ceapa rămasă şi o tai mărunt. O opăreşti cu apă cât să o acopere, adaugi şi uleiul de măsline şi le fierbi împreună până se înmoaie ceapa, iar apa scade.
Spre sfârşit, pui usturoiul tăiat în felii, zeamă de lămâie şi sare, după gust. Le scazi pe foc mic şi decorezi cu această pastă.
Pasta de bob
Pofta buna!