Pastă de linte cu legume coapte
PrinteazaPastă de linte cu legume coapte din: linte, smantana, seminte de casa, morcovi, pastarnaci, ardei kapia, ceapa rosie, ceapa albe, usturoi, dovlecel, ierburi de provence, cimbru verde, ulei de masline, sare de mare si piper.
- 1 cutie cu linte
- 100 g smantana de casa
- 10 g seminte de dovleac
- 7 morcovi mici
- 5 pastarnaci
- 2 ardei kapia
- 3 cepe rosii
- 2 cepe alb
- 2 capatani de usturoi
- 1 dovlecel
- ierburi de Provence
- cimbru verde
- ulei de masline
- sare de mare
- piper
Mod de preparare:
Legumele, curăţate şi spălate, le tai bucăţi, le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi stropită cu puţin ulei de măsline. Condimentezi cu sare, piper, ierburi de Provence, câteva fire de cimbru verde, adaugi câteva seminţe de dovleac şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Fierbi lintea (dacă nu ai găsit din cea gata fiartă) timp de 20 de minute, apoi o strecori. într-un blender pui legumele coapte, lintea fiartă şi formezi o pastă. Adaugi smântână de casă si seminţele de dovleac rămase. Condimentezi piper după gust şi poţi servi pasta de linte.
Pastă de linte cu legume coapte
Pofta buna!