Pastăi scăzute
PrinteazaPastăi scăzute
- 1 şi 1/2 kg păstăi de fasole (galbene, late)
- 1/2 kg ardei
- 1/2 kg ceapă
- 1 kg roşii
- 1 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi rupi în bucăţele mici păstăile de fasole. Ardeii şi ceapa le tai peştişori. Roşiile le decojeşti şi le tai mărunt. Căleşti ceapa, adaugi ardeii şi îi laşi până se înmoaie, apoi pui păstăile, le acoperi cu jn capac şi le laşi să fiarbă înăbuşit, la foc mic.
Amesteci din când în când să nu se lipească mâncarea. După ce s-au înmuiat păstăile, răstorni peste ele roşiile, potriveşti de sare si piper şi le mai laşi câteva minute.
In această mâncare nu pui apă. Inainte de a lua oala ae pe foc, presari pătrunjelul tocat.
Poftă bună!