Pastarnac in sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de pastarnac cu sos alb din: suc de lamaie, 800 g pastarnac, unt, faina, smantana, branza topita, piper, nucsoara rasa si patrunjel verde.
- sucul de la 1 lamaie
- 800 g pastarnac
- sare
- 3 linguri unt
- 2 linguri faina
- 200 ml smantana
- 100 g branza topita
- piper
- nucsoara rasa
- 2 fire patrunjel verde
Mod de preparare:
Intr-un castron se toarnă sucul de lămâie şi cca 400 ml apă; se curăţă păstârnacul şi se taie bucăţi de cca 8 cm lungime şi se aşază imediat în apa cu lămâie. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare şi se adaugă bucăţile de păstârnac; se fierb cca 10 minute.
Se scot cu lingura de spumă şi se măsoară 400 ml din apa de la fiert. 2 Se topeşte untul într-o cratiţă şi se călesc rădăcinile, amestecând; se adaugă smântână şi apă în care au fiert rădăcinile.
Se lasă să fiarbă sosul la foc moale cca 10 min., amestecând din când în când. Se adaugă brânza şi se lasă să se topească. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se adaugă păstârnac şi se încălzesc puţin împreună. Se presară pătrunjel tocat.
Pastarnac in sos alb
Pofta buna!