Paste cu ciuperci si vinete
PrinteazaPaste cu ciuperci si vinete din: ciuperci, vinete, usturoi, rosii, ulei de masline, vin alb, sare, piper, paste si parmezan.
- 50 g ciuperci
- 400 g vinete
- 1 catel de usturoi
- 4 rosii
- 4 linguri ulei de masline
- 150 ml vin alb
- sare
- piper
- 400 g paste in forma de tub
- 100 g parmezan ras
Mod de preparare:
Ciupercile se pun intr-un castron si se acopera cu ap fierbinte. Se lasa sa se inmoaie. Se spala vinetele, se curata si se taie cubulete. Se curata usturoiul si se toaca. Rosiile se cresteaza, se oparesc cu apa fierbinte si se decojesc, apoi se taie cuburi. Se scurg ciupercile si se pastreaza apa la fiert, care se filtreaza.
Ciupercile se toaca. Se incinge uleiul de masline si se calesc vinetele. Se adauga usturoiul, ciupercile si rosiile si se amesteca. Se toarna vinul. Se adauga apa de la ciuperci, se da totul in clocot, apoi se condimenteaza. Se mai lasa sa fiarba 10 minute. la foc moale. Pastele se fierb dupa indicatiile de pe pachet. Se toarna soul peste paste si se presara parmezan.
Paste cu ciuperci si vinete
Pofta buna!
Like
Imi plac pastele cu ciuperci si vinete