Paste cu jambon şi pesto de mazăre
PrinteazaPaste cu jambon şi pesto de mazăre din: paste, mazare, menta, parmezan, smantana si jambon afumat.
- 400 g de paste
- 400 g de mazare, decongelata
- 1/2 legatura de menta
- 50 g parmezan sau pecorino, ras, plus extra pentru servit
- 100 g de creme fraiche sau samntana
- 175 g de jambon afumat, rupt in fasii
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, adăugând 200g de mazăre în ultimul minut de gătit. Scurge şi păstrează o parte din apa de gătit.
Intre timp, pasează restul de mazăre, menta, jumătate din cantitatea de parmezan şi creme fraache până se omogenizează, apoi asezonează după gust.
Când pastele sunt gata, adaugă-le înapoi în cratiţa în care au fiert, împreună cu sosul pesto de mazăre, jambonul şi parmezanul rămas.
Amestecă pentru a acoperi uniform pastele şi adaugă apă în cazul în care sosul este prea gros. Serveşte imediat cu extra parmezan, dacă doreşti.
Paste cu jambon şi pesto de mazăre
Pofta buna!