Paste cu jambon şi pesto de mazăre

Printeaza

Paste cu jambon şi pesto de mazăre din: paste, mazare, menta, parmezan, smantana si jambon afumat.

Ingrediente:Paste_cu_jambon_si_pesto_de_mazare

  • 400 g de paste
  • 400 g de mazare, decongelata
  • 1/2 legatura de menta
  • 50 g parmezan sau pecorino, ras, plus extra pentru servit
  • 100 g de creme fraiche sau samntana
  • 175 g de jambon afumat, rupt in fasii

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, adăugând 200g de mazăre în ultimul minut de gătit. Scurge şi păstrează o parte din apa de gătit.

Intre timp, pasează restul de mazăre, menta, jumătate din cantitatea de parmezan şi creme fraache până se omogenizează, apoi asezonează după gust.

Când pastele sunt gata, adaugă-le înapoi în cratiţa în care au fiert, împreună cu sosul pesto de mazăre, jambonul şi parmezanul rămas.

Amestecă pentru a acoperi uniform pastele şi adaugă apă în cazul în care sosul este prea gros. Serveşte imediat cu extra parmezan, dacă doreşti.

Paste cu jambon şi pesto de mazăre

Paste_cu_jambon_si_pesto_de_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.