Paste cu mazare si bacon
PrinteazaO reteta simpla de paste cu mazare si bacon din: paste, sare, mazare, bacon, usturoi, ulei de masline, supa de legume, smantana, piper si parmezan.
- 400 g paste scurte (de ex. penne)
- sare
- 150 g mazăre congelată
- 150 g bacon
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 ml supă de legume
- 50 ml smântână
- piper
- 30 g parmezan ras mare (proaspăt ras)
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, timp de cca 8-10 min.
Se adaugă mazărea (direct din congelator) şi se mai fierb împreună cca 2 min. Baconul se taie fâşii. Se curăţă şi se toacă usturoiul.
Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte baconul timp de 2-3 min. Se adaugă usturoiul tocat şi se prăjeşte, amestecând.
Se toarnă deasupra supa de legume şi se lasă să fiarbă 2-3 min. Se reduce apoi focul şi se adaugă smântână, sare şi piper, după gust.
Se scurg pastele şi mazărea; se aşază în tigaie şi se amestecă totul cu atenţie; apoi se sărează şi se piperează după gust. Se repartizează pe farfurii.
Se presară deasupra parmezan.
Paste cu mazare si bacon
Pofta buna!
Interesant, n-am pus niciodata mazare la un loc cu paste …