Paste cu sirop (Konafa)
PrinteazaPaste cu sirop din: paste, iaurt, nuci, fructe uscate, unt, zahar, miere, suc de lamaie, apa de trandafiri, scortisoara, sofran.
- 400 g paste (fidea foarte subtire)
- iaurt
- nuci
- fructe uscate
- 200 g unt topit
Ingrediente pentru sirop:
- 200 g zahar
- 100 ml apa
- 4 linguri de miere
- 2-3 linguri de suc de lamaie
- 2-3 linguri de apa de trandafiri
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 varf de cutit de sofran
Mod de preparare:
Pentru a obtine siropul se pun la clocotit apa, impreuna cu zaharul, mierea, sucul de lamaie, apa de trandafiri, scortisoara si sofranul. Se lasa sa fiarba un sfert de ora, cat sa se ingroase, apoi se tine la racit.
Intr-o tava neaderenta se asaza un strat uniform de paste. Se presara nucile si fructele uscate, apoi se asaza un alt strat de paste. Se toarna untul topit deasupra. Se lasa in cuptor timp de 45 de minute, la temperatura de 175C.
Se ridica temperatura si se mai tine 10 minute. Se scoate din cuptor si se toarna siropul racit. Se serveste cu iaurt.
Paste cu sirop
Pofta buna!