Paste cu sos de carne
PrinteazaPaste cu sos de carne din: carne de vita, morcov, ceapa, oregano, cimbru, parmzan, vin, suc de rosii, ulei, busuioc verde, rosii cherry, sare si piper.
- 500 g paste (penne, spaghete, rigatoni)
pentru sos:
- 500 g carne de vita tocata
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1/2 lingurita cu oregano
- 1/2 lingurita cu cimbru
- 2 linguri cu parmezan
- 1/2 cana cu vin
- 250 ml suc de rosii
- 2 linguri cu ulei
- busuioc verde
- rosii cherry pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. Lasă-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dă pe râzătoare morcovul şi ceapa (sau foloseşte robotul de bucătărie).
Inăbuşă ceapa şi morcovul în ulei cu un praf de sare şi două linguri cu apă. Când s-au înmuiat, adaugă carnea şi amestecă. Lasă pe foc până ce îşi schimbă culoarea, amestecând din când în când.
Adaugă vinul, sucul de roşii, oregano şi cimbrul. Lasă să fiarbă, pe foc mic, 30-35 de minute şi amestecă din când în când.
Când sosul e gata, scurge pastele şi pune-le în boluri. Toarnă deasupra câte un polonic cu sos, presară parmezan şi frunze de busuioc. Serveşte cu roşioare tăiate jumătăţi.
Paste cu sos de carne
Pofta buna!
Arata bine pastele astea, o sa le incerc si eu