Paste cu sos de spanac
PrinteazaPaste cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac, supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si parmezan.
- 400 g paste late
- sare
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura unt
- 300 g spanac
- 125 ml supa
- 250 g mascarpone
- 100 g smantana slaba
- 1 lingura suc de lamaie
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 50 g parmezan proaspat ras
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Căliţi-le în untul încins, amestecând continuu să nu se ardă. Adăugaţi spanacul, acoperiţi mâncarea cu un capac şi lăsaţi-o să fiarbă înăbuşit, apoi adăugaţi supa.
Adăugaţi şi smântână cu mascarpone, apoi fierbeţi încă puţin. Condimentaţi totul cu suc de lămâie, sare, piper şi nucşoară. Scurgeţi pastele şi amestecaţi-le cu sosul. Adăugaţi parmezanul şi serviţi-le.
Paste cu sos de spanac
Poftă bună!
Imi plac pastele astea