Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry

Printeaza

O reteta cu sos pesto calabrez si rosii cherry din: paste proaspete, usturoi, seminte de pin, capere, masline negre, rosii uscate, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si busuioc verde.

Ingrediente:Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry

  • 300 g paste proas­pete (sau macaroane micuţe, paste pene)

pentru asezonare:

  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri seminţe de pin
  • 2 linguri capere
  • 10 măsline negre fără sâmburi
  • 10 roşii uscate
  • 200 g roşii cherry
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură busuioc verde

 

Mod de preparare:

Spală roşiile cherry, zvântă-le, taie-le cubuleţe şi dă-le deoparte. Pune apă la fiert într-o oală mare. Toacă foarte fin usturoiul, seminţele de pin, măslinele, caperele, roşiile uscate şi busuiocul proaspăt.

Incinge uleiul într-o tigaie neaderentă şi căleşte roşiile cherry timp de 1 minut. Adaugă celelalte ingrediente şi ames- tecă-le, pe foc mare, 2 minute. Condimen­tează cu sare, după gust.

Fierbe pastele al dente, scurge-le bine, pune-le peste ingredientele din tigaie şi căleşte-le câteva minute. Serveşte pastele fierbinţi.

Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry

Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • paste cu sos pesto si rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.