Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry
PrinteazaO reteta cu sos pesto calabrez si rosii cherry din: paste proaspete, usturoi, seminte de pin, capere, masline negre, rosii uscate, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si busuioc verde.
- 300 g paste proaspete (sau macaroane micuţe, paste pene)
pentru asezonare:
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri seminţe de pin
- 2 linguri capere
- 10 măsline negre fără sâmburi
- 10 roşii uscate
- 200 g roşii cherry
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură busuioc verde
Mod de preparare:
Spală roşiile cherry, zvântă-le, taie-le cubuleţe şi dă-le deoparte. Pune apă la fiert într-o oală mare. Toacă foarte fin usturoiul, seminţele de pin, măslinele, caperele, roşiile uscate şi busuiocul proaspăt.
Incinge uleiul într-o tigaie neaderentă şi căleşte roşiile cherry timp de 1 minut. Adaugă celelalte ingrediente şi ames- tecă-le, pe foc mare, 2 minute. Condimentează cu sare, după gust.
Fierbe pastele al dente, scurge-le bine, pune-le peste ingredientele din tigaie şi căleşte-le câteva minute. Serveşte pastele fierbinţi.
Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry
Poftă bună!
Incoming search terms:
- paste cu sos pesto si rosii