Paste cu sos tomat si parmezan
PrinteazaPaste cu sos tomat si parmezan din: paste, rosii, parmezan, ulei de masline, otet, usturoi, zahar, busuioc, sare, piper.
- 500 g paste fainoase
- 75 g rosii bine coapte (sau pulpa de rosii in sos tomat)
- 2-3 linguri parmezan ras
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita zahar
- busuioc verde
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Opreşti roşiile, le cureţi de pielite, le tai cubuleţe şi le aşezi intr-o cratiţă cu 2 linguri de ulei, un căţel de usturoi zdrobit, 2 frunze de busuioc tocat mărunt, 1/2 linguriţă zahă sare şi piper, după gust. Laşi ă fiarbă, la foc mic, până scade zeama şi sosul începe să se îngroaşe.
Iei sosul de pe foc şi îl şi să se răcorească. Intre timp, fierbi pastele fânoase în apă cu puţină sare,până devin “al dente”. Le stecori, le tragi în tigaie cu retul de ulei şi torni peste ele sisul de roşii, continuând să le căleşti, fără să le amesteci.
Misti tigaia, într-o parte şi alta, energic, pentru a se îmbina pastele cu sos, fără a se sfărâma. Lasi tigaia 5 ninute deoparte de fcc pentru a se aromatiza pastele cu aroma busuiocului, apoi le serveşti, presărat cu parmezan ras şi garnisite cu o rămurica de busuioc.
Paste cu sos tomat si parmezan
Pofta buna!