Paste cu vinete coapte, roşii şi busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, zahar tos, busuioc.
- 1 vânătă mare, tăiată bucăţi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi mari, nedecojiţi
- 300g de roşii cherry
- 1 lingură de oţet balsamic
- 1 linguriţă de zahăr tos
- 1 mână frunze de busuioc, plus câteva pentru ornat
- 250g de paste (penne sau fusilli)
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşezaţi bucăţile de vânătă, uleiul de măsline şi căţeii de usturoi întregi într-o tavă de copt; asezonaţi cu sare şi piper. Daţi la cuptor 10 minute, adăugaţi roşiile, oţetul şi zahărul şi mai lăsaţi cinci minute. între timp pregătiţi pastele şi lăsaţi-le la scurs.
Când legumele se înmoaie, scoateţi căţeii de usturoi, tăiaţi capătul şi stoarceţi usturoiul copt într-un bol şi bateţi-l cu o furculiţă.
Pasta rezultată adăugaţi-o împreună cu frunzele de busuioc – zdrobind majoritatea roşiilor in acest timp. Adăugaţi pastele fierte, amestecaţi totul, împărţiţi în două boluri, apoi presăraţi alte câteva frunze de busuioc înainte de a servi.
Paste cu vinete coapte, roşii şi busuioc
Pofta buna!