Paste cu vinete, usturoi si parmezan
PrinteazaPaste cu vinete, usturoi si parmezan din: vinete, sare, faina, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, ceapa, rosii, paste, parmezan, piper, frunze de busuioc.
- 2 vinete
- sare
- 2-4 linguri faina
- ulei de floarea soarelui
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa curatata si tocata
- 500 g rosii decojite
- 400 g paste scurte (rigatoni)
- 100 g parmezan
- piper
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se spala vinetele şi se taie felii de 1 cm; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se sărează. Se lasă deoparte. După 15 min. se şterg vinetele cu un prosop de hârtie şi se tăvăleşte fiecare felie prin făină. Se încinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie şi se prăjesc feliile de vinete pe ambele feţe; se scot apoi pe prosoape de hârtie şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime.
Se fierb pastele al dente, conform indicaţiile de pe ambalaj. Intre timp, se încing în tigaie 3 linguri de ulei de măsline şi se prăjesc usturoiul pisat şi ceapa. Se trec roşiile prin sită; se pasează. Se îndepărtează usturoiul din tigaie şi se adaugă roşiile, alături de ceapă. Se amestecă, se adaugă vinetele şi se încălzesc.
Se scurg pastele şi se adaugă în tigaie; se sărează şi se piperează. Se amestecă, se repartizează pe farfurii şi se presară deasupra parmezan, eventual se toarnă puţin ulei. Se piperează şi se presară frunze proaspete de busuioc. Se servesc imediat.
Paste cu vinete, usturoi si parmezan
Pofta buna!
Bune rau pastele astea