Paste cu dovlecei si broccoli
PrinteazaPaste cu dovlecei si broccoli din: dovlecei, broccoli, coaja si zeama de lamaie, paste fainoase, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan.
- 2 dovlecei mari, rasi pe razatoarea mare
- 350 g broccoli, rupt in buchetele mici
- coaja si zeama de la 1/2 lamaie
- 350 g paste fainoase (spaghete, linguini)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 150 g sos pesto gata preparat
- 2-3 linguri seminte de floarea soarelui, prajite
- 30 g parmezan, ras, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Fierbe pastele intr-o oala mare, cu apa clocotita, sarata, conform instructiunilor de pe pachet. Scurge pe un servet de hartie dovleceii rasi, pentru a absorbi apa in exces.
Intre timp, incinge uleiul intr-o tigaie, adauga broccoli si caleste 2 minute, amestecand bine.
Adauga usturoiul si dovleceii si caleste la foc iute inca 3 minute. Scurge pastele si pune-le inapoi in oala, pastrand cam 3 linguri din apa in care au fiert.
Adauga sosul pesto la paste, asezoneaza bine si amesteca. Adauga legumele si lamaia si amesteca bine. Asezoneaza si serveste cu seminte si parmezan.
Paste cu dovlecei si broccoli
Pofta buna!