Paste cu rosii si parmezan
PrinteazaO reteta savuroasa de paste cu rosii si parmezan din: paste, rosii, parmezan, ciuperci, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei de masline, usturoi si ceapa rosie.
- 400 g paste
- 4-6 rosii
- 150 g parmezan
- 250 g ciuperci
- busuioc verde
- cimbru uscat si macinat
- sare
- piper negru macinat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2-3 catei usturoi
- o ceapa rosie
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu o linguriţă de sare.Se curăţă ceapa, se taie sol- zişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul şi ciupercile curăţate şi feliate.
Se opăresc roşiile, se deco- jesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se adaugă peste sos şi se mai lasă câteva minute.
Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi, la final, se adaugă busuioc şi cimbru. Se scot pastele, se sdirg şi se amestecă cu sosul aromat.
La final, se presară parmezan şi busuioc proaspăt.
Paste cu rosii si parmezan
Pofta buna!