Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii
PrinteazaPaste savuroase la cuptor, cu branza si rosii din: ulei de masline, bacon, ceapa, boia iute, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste rigatoni, branza si paine cu usturoi.
- 1 lingura ulei de masline
- 250 g bacon, taiat fasii
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 lingurita boia iute
- 700 g legume, tocate (2 dovlecei si 2 ardei rosii)
- 500 g rosii, tocate grosier, sau 400 g rosii din conserva
- 50 g pasta de tomate
- 2 lingurite mirodenii uscate
- 300 g paste rigatoni
- 125 g branza (branza de capra sau Cedar)
- paine cu usturoi, pentru servit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga baconul, ceapa si boiaua si caleste 5 min, amestecand.
Adauga legume si coace 3-4 min, pana incep sa se inmoaie. Adauga rosiile, pasta de tomate si mirodeniile si fierbe la foc mic 10 min.
Intre timp fierbe pastele timp de 2 min, scurge-le si amesteca-le cu sosul. Pune intr-un vas Jena, presara branza si coace la cuptor 15 minute.
Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii
Pofta buna!
mi-e pofta de niste paste