Paste simple gratinate
PrinteazaO reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan, sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare.
- 400 g paste (fundiţe, spirale)
- 4 linguri cu parmezan
- 2 felii de şuncă
- 100 g unt
- sare
- piper
pentru sos bechamel:
- 50 g unt
- 2 linguri cu făină
- 400 ml lapte
- sare
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă 8-10 minute (pentru mai multă siguranţă, conform indicaţiilor de pe ambalaj). Intre timp, prepară sosul bechamel. într-o crăticioară, încinge untul şi adaugă făina. Amestecă repede, până ce făina devine aurie.
Subţiază treptat cu laptele, amestecând încontinuu ca să se dizolve cocoloaşele. Lasă să dea în câteva clocote. încinge o tigaie şi perpeleşte, fără grăsime, feliile de şuncă tăiate cât mai subţire.
Intr-un vas, încinge untul, adaugă şunca şi pastele scurse de apă şi amestecă la foc mic. Adaugă sosul bechamel şi parmezanul.
Pune vasul în cuptorul încins şi ţine la foc redus până ce pastele capătă o culoare arămie. Serveşte imediat cu rozmarin proaspăt.
Paste simple gratinate
Poftă bună!
Incoming search terms:
- paste gratinate cu sunca