Pastramă de miel
PrinteazaPastramă de miel: carne de miel, vin alb, foi de dafin, piper boabe, pasta de tomate, usturoi, sare, piper, busuioc, maghiran.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 100 ml vin alb
- 3-4 foi de dafin
- 1 lingură piper boabe
- 200 g pastă de tomate
- 2 1/2 căpăţâni de usturoi
- sare
- piper
- busuioc
- măghiran
Mod de preparare:
Speli carnea de miel şi o porţionezi. Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl amesteci cu vinul, foile de dafin, boabele de piper, pasta de tomate, sare, piper, busuioc şi măghiran după gust.
Pui carnea de miel în baiţul pregătit şi o laşi la rece pentru 3 zile. Apoi o scoţi din baiţ şi o pui pe grătar. Va fi fragedă şi aromată.
Pofta buna!