Pastravi in sos de vin alb
PrinteazaO reteta delicioasa de pastravi in sos de vin alb din: pastravi, vin, apa, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare si felii de lamaie.
- 1 kg de păstrăvi
- 1 l de vin
- 1/4 l apă
- 2 morcovi
- 2 cepe
- pătrunjel
- 1 frunză de telină
- 10 boabe de piper
- sare
- 2 – 3 felii de lămâie
Mod de preparare:
Păstrăvii îi curăţim bine, îi spălăm şi-i scurgem bine pe dinăuntru. Intr-un vas rece, punem peştele, apa, vinul, feliile de lămâie, morcovii tăiaţi rondele şi fierbem împreună cu ceapa tăiată, frunzele de pătrunjel întregi, frunzele de ţelină şi boabele de piper.
Focul îl facem mic şi fierbem înfundat cca 25 minute. Luăm vasul de pe foc, scoatem cu grijă peştele şi turnăm peste el sosul. Se serveşte cu cartofi.
Poftă bună!