Pate cu seminte
PrinteazaPate cu seminte din: seminte, miez de nuca, alune, ceapa, branza, smantana, telina, zeama de lamaie, sare.
- 1 lingură seminţe de susan
- 1 lingură seminţe de dovleac decojite
- 1 lingură seminte de floarea-soarelui decojite
- miezul de la 3 nuci
- 1 lingură alune măcinate
- 1 ceapă mică
- 1 lingură brânză dulce
- 1 lingură smântână
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 legătură verdeată
- sare
Mod de preparare:
Prăjeşti puţin seminţele de susan, într-o tigaie fără ulei, amestecând cu o lingură de lemn, ca să nu se rumenească prea tare, deoarece devin amărui. După ce s-au răcit, macini fin toate seminţele, în maşina de râşnit cafea.
Cureţi morcovul, ţelina şi ceapa. Tai ceapa mărunt, iar ţelina şi morcovul le dai pe răzătoarea mică şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Toci fin verdeaţa, în prealabil spălată şi scursă.
Intr-un bol, amesteci legumele, alunele, nucile şi seminţele fin măcinate, brânza şi smântâna. Sărezi pateul după gust şi î1 consumi pe felii de graham prăjite, pe biscuiţi integrali săraţi sau pe rondele de orez expandat.
Pate cu seminte
Pofta buna!