Pateu de ciuperci, ouă şi nuci
PrinteazaPateu de ciuperci, ouă şi nuci din: ceapa, usturoi, ciuperci, unt, oua, nuci, migdale, sos worcestershire, sare, piper.
- 1 ceapa mare
- 1 catel de usturoi
- 150 g ciuperci
- 100 g unt
- 6 oua fierte tari
- 200 g nuci
- 50 g migdale
- 1 lingura sos Worcestershire
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi într-o tigaie untul şi căliţi ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat şi ciupercile tăiate în feliuţe. Amestecaţi din când în când în vas. Luaţi vasul de pe foc în momentul în care ingredientele sunt suficient de moi.
Puneţi într-un castron legumele călite reci, ouăle fierte curăţate şi tăiate în sferturi, nucile şi migdalele. Mărunţiţi ingredientele cu ajutorul unui blender. Adăugaţi sare, piper şi sos worcestershire şi mai amestecaţi de câteva ori pasta obţinută.
Puneţi pasta într-un vas de sticlă sau porţelan, acoperiţi cu folie de plastic şi ţineţi la frigider mai multe ore, până când se întăreşte. Inainte de servire ţineţi pateul 30 de minute la temperatura camerei.
Pateu de ciuperci, ouă şi nuci
Pofta buna!