Pateu din ficăţei cu mere
PrinteazaPateu din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar galben, ceapa, ficatei de pui, rachiu de mere, cimbru uscat, smantana, sare, piper.
- 200 g unt
- 1 mar galben aromat
- 50 g ceapa
- 450 g ficatei de pui
- 50 ml rachiu de mere, coniac sau whisky
- 1 lingurita cimbru uscat
- 50 ml smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi mărul şi tăiaţi-l în cubuleţe. Topiţi 1 lingură unt şi căliţi timp de 5 minute cubuleţele de măr.
Adăugaţi ceapa tăiată mărunt şi mai ţine vasul la foc potrivit până când se înmoaie şi ceapa, în alt vas căliţi ficăţeii în 2 linguri unt, până când sunt tari şi la tăiere au culoarea roz în interior. Lăsaţi ficăţeii la răcit.
Incălziţi alcoolul şi flambaţi-l timp de 20 secunde, stingeţi-l cu un capac metalic. Puneţi într-un castron untul rămas, smântână, ficăţeii, cubuleţele de măr şi ceapa, cimbrul, alcoolul răcit, sare şi piper.
Mărunţiţi ingredientele cu ajutorul unui blender şi pasta obţinută puneţi-o într-o tavă, nivelaţi-o şi ţineţi-o la frigider până a doua zi.
E şi mai bun dacă stă la rece 24 de ore înainte de servire. Serviţi pateul cu pâine prăjită. Se poate servi şi uns pe rondele de măr acrişor.
Pateu din ficăţei de pui cu mere
Pofta buna!