Dulceata si peltea de gutui din: gutui, apa, zahar, zeama de lamaie, mere, anason. Ingrediente: Pentru dulceaţă: 1,4 kg gutui 2 pahare cu apă 1 kg zahăr zeama de la o lămâie Pentru peltea: cojile şi cotoarele cu tot cu sâmburi de la gutui 1 kg mere roşii zahăr 2 steluţe de anason (opţional) […]
Peltea de afine cu vanilie
PrinteazaPeltea de afine cu vanilie din: afine, zahăr, baton vanilie, zeamă lămâie, apa.
- 1 kg afine
- 1 kg zahăr
- 1/2 baton vanilie
- 3 pahare apă
- 3 linguri zeamă lămâie
Mod de preparare:
Din apă şi zahăr faci un sirop, pe care-l pui la fiert.
Când dă în clocot, adaugi o lingură de zeamă de lămâie.
Cand începe să se lege, pui afinele şi laşi să fiarbă în continuare.
Adaugi restul de zeamă de lămâie şi vanilia.
Când s-a legat bine, aduni spuma, iei dulceaţa de pe foc şi o laşi să se răcească, apoi o pui în borcane.
Pofta buna!
Peltea delicioasa de zmeura
Peltea delicioasa de zmeura din: zmeura, zahar. Ingrediente: cantităţi egale de zmeură şi de zahăr Mod de preparare: Strecori zeama de zmeură zdrobită (prin tifon). Pui la 1 litru de zeamă 1 kg de zahăr. Pui compoziţia obţinută la fiert şi încerci, din când în când, pe farfurie câteva picături, pentru […]
Peltea de mere acrisoare
Peltea de mere acrisoare din: mere acrisoare, apa, zahar, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg mere acrișoare 5 l apă 1,350 kg zahăr 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Speli bine merele și le cureți de codițe, apoi le tai în jumătate. Le pui într-o oală de 10 litri și le acoperi […]
Peltea de gutui cu fistic
Peltea de gutui cu fistic din: gutui, vin alb, gelfix, zahar, fistic. Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 ml vin alb 1 plic praf Gelfix 1 kg zahar 2 linguri fistic Mod de preparare: Se curăţă puful de pe gutui cu un prosop de bucătărie. Se curăţă apoi şi cotoarele, iar pulpa se taie felii. […]