Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut
PrinteazaO reteta de penne cu ardei copti, ceapa si vermut din: unt, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, ardei grasi, vermut, penne, branza feta, busuioc, sare si piper.
- 2 linguri unt nesarat
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 8 cepe verzi, taiate rondele (inclusiv frunzele)
- 6 ardei grasi taiati in fasii lungi si subtiri
- 125 ml vermut rosu dulce
- 500 g penne uscate
- 125 g branza feta rasa sau faramitata
- 12 frunzele de busuioc proaspat taiat julien
- sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Se dă în clocot apa într-o oală mare. într-o tigaie se topeşte untul şi se amestecă cu 3 linguri de ulei. Se adaugă ceapa şi se căleşte 2 min. Se a- daugă ardeii, sarea şi piperul şi se mai călesc 5 min.
Se stinge cu vermut şi se lasă la fiert încă 2 min. în 4 apa clocotită şi sărată se pun pastele la fiert 10-12 min. Apoi se pun în tigaie, se adaugă câteva linguri din apa în care au fiert pastele şi se lasă pe foc mic 2-3 min.
Se pune toată compoziţia într-un castron larg şi se adaugă 2 linguri de brânză şi frunzele de busuioc.
Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut
Pofta buna!