Penne cu ardei gras şi salsa verde

Printeaza

O reteta de penne cu ardei rgas si salsa verde din: patrunjel, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei rgasi, rosii cherry si usturoi.

Ingrediente:Penne cu ardei gras şi salsa verde

  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 fileuri de anşoa (de la borcan)
  • 2 linguri capere
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguriţe oţet
  • sare
  • piper
  • 500 g paste penne
  • 2 ardei graşi roşii
  • 150 g roşii cherry
  • 1 căţel de usturoi

 

Mod de preparare:

Se prepară salsa verde: se spală şi se curăţă pătrunjelul; se toacă frunzuliţele. Se toacă fileurile de anşoa şi caperele şi se amestecă împreună cu pătrunjelul şi 6 linguri de ulei; se condimentează cu oţet, sare şi piper.

Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se pregătesc ardeii graşi şi se taie fâşii. Se spală roşiile şi se taie sferturi. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se prăjeşte ardeiul gras în 2-3 linguri de ulei încins timp de 2-3 min.

Se adaugă usturoiul şi roşiile, sare şi piper. Se scurg pastele şi se adaugă; se amestecă. Se toarnă deasupra salsa verde şi se servesc pastele imediat.

Penne cu ardei gras şi salsa verde

Penne cu ardei gras şi salsa verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.