Penne cu ardei gras şi salsa verde
PrinteazaO reteta de penne cu ardei rgas si salsa verde din: patrunjel, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei rgasi, rosii cherry si usturoi.
- 1 legătură pătrunjel
- 2 fileuri de anşoa (de la borcan)
- 2 linguri capere
- 8 linguri ulei de măsline
- 1-2 linguriţe oţet
- sare
- piper
- 500 g paste penne
- 2 ardei graşi roşii
- 150 g roşii cherry
- 1 căţel de usturoi
Mod de preparare:
Se prepară salsa verde: se spală şi se curăţă pătrunjelul; se toacă frunzuliţele. Se toacă fileurile de anşoa şi caperele şi se amestecă împreună cu pătrunjelul şi 6 linguri de ulei; se condimentează cu oţet, sare şi piper.
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se pregătesc ardeii graşi şi se taie fâşii. Se spală roşiile şi se taie sferturi. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se prăjeşte ardeiul gras în 2-3 linguri de ulei încins timp de 2-3 min.
Se adaugă usturoiul şi roşiile, sare şi piper. Se scurg pastele şi se adaugă; se amestecă. Se toarnă deasupra salsa verde şi se servesc pastele imediat.
Penne cu ardei gras şi salsa verde
Pofta buna!