Penne cu ardei capia si salsa de patrunjel
PrinteazaPenne cu ardei capia si salsa de patrunjel din: ardei capia, patrunjel, capere, otet balsamic alb, sare, piper, usturoi, ulei de masline, paste penne.
- 2 ardei capia
- 1 legtura patrunjel
- 2 linguri capere
- o lingura otet balsamic alb
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi curatati
- 8 lingurita ulei de masline
- 500 g paste penne
Mod de preparare:
Se spală ardeii capia, se taie jumătăţi pe lung, se curăţă de cctoare, seminţe şi pieliţele albe şi se aşază pe grătarul din ciptor, cu pielea în sus. Se coc în cuptorul încins la 220 °C. Când fac băşicuţe, se scot din ciptor şi se aşază într-o pungă de plastic, care se închide.
Se toacă pătrunjelul; se adaugă caperele, oţetul şi usturoiul; se sărează, se piperează şi se adaugă 6 linguri de ulei. Se amestecă bine. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se încinge într-o tigaie restul de ulei şi se prăjesc ardeii cca 3 min. Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu ardeii; se repartizează pe farfurii şi se toarnă salsa de pătrunjel.
Penne cu ardei capia si salsa de patrunjel
Pofta buna!