Penne cu broccoli si sos
PrinteazaPenne cu broccoli si sos din: penne, ulei de masline, broccoli, parmezan, smantana, mustar picant, nuci pecan, sare, piper.
- 300 g penne
- 1 lingura ulei de masline
- 5-6 buchetele de broccoli
- 2 linguri parmezan
- 3 linguri smantana
- 1 lingura mustar picant
- 150 g nuci pecan
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Speli bucheţelele de broccoli, le opăreşti în apă cu sare 4-5 minute, apoi le strecori şi le laşi să se răcească. Amesteci parmezanul cu smântână şi muş-tar, până la consistenta unui sos, pe care îl condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Separat, fierbi pastele în apă cu sare, până la consistenta “al dente”, le scurgi în strecurătoare şi le “tragi” în ulei încălzit, atât cât să nu se lipească între ele. Aşezi pastele într-o formă termorezistentă, cu buchetele de broccoli între ele.
Le stropeşti apoi cu sosul de brânză şi muştar, iar deasupra presari nucile (pecan), tăiate în prealabil in felii, cu un cutit bine ascutit. introduci forma in cuptorul bine incins, pentru aproximativ 25 de minute. Le servesti calde.
Penne cu broccoli si sos
Pofta buna!