Penne cu busuioc si crema de ardei gras
PrinteazaO reteta de penne cu busuioc si cremă de ardei gras din: penne, ardei gras, ardei rosu, busuioc, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline si cimbrisor.
- 400 g penne
- 3 ardei grasi
- 1 ardei rosu
- 8 fire de busuioc
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 150 ml smantana lichida
- 2 linguri ulei de masline
- putin cimbrisor
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 C (treapta 6), acoperiti gratarul cu o folie de aluminu si asezati ardeii grasi deasupra. Lasati-i sa se coaca uniform, introcandu-i regulat. Apoi puneti-i intr-o punga de plastica si lasati-i sa se raceasca: astfel, il veti curata mai usor.
Dupa ce s-au racit, inlaturati pielita, eliminati semintele si taiati-i suvite. Puneti separat suvitele de ardei rosu si cate de ardei galben.
Curăţaţi şi tocaţi fin usturoiul şi ceapa. încingeţi uleiul într-o cratiţă, puneţi ceapa şi usturoiul şi lăsaţi le să se călească încet, iar apoi adăugaţi restul şuviţelor de ardei galben, presăraţi cimbrişor şi rumeniţi totul 5 min.
Apoi, turnaţi smântână, adăugaţi busuiocul tocat, săraţi, piperaţi şi lăsaţi totul încă 5 min, la foc mic. Mixaţi compoziţia din cratiţă până obţineţi un sos onctuos. Totodată, fierbeţi pennele într-o cantitate mare de apă sărată (circa 10 min).
Scurgeţi-le rapid, turnaţi-le într-un vas cald, acoperiţi-le cu crema de ardei gras şi decoraţi-le cu şuviţele de ardei păstrate. Serviţi imediat.
Penne cu busuioc si crema de ardei gras
Poftă bună!