Penne cu manatarci si parmezan

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de penne cu manatarci si parmezan din: penne, manatarci, parmezan, patrunjel, unt, ulei, sare grunjoasa, piper si sare.

Ingrediente:Penne cu manatarci si parmezan

  • 400 g penne
  • 500 g mânătărci mici, proaspete
  • 150 g parmezan
  • 5 fire de pătrunjel
  • 40 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare grunjoasă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi mânătărcile şi tăiaţi-le în lamele subţiri. într-o tigaie adâncă, încălziţi untul şi 1 lingură de ulei. Rumeniţi mână­tărcile la foc mare, 4-5 min, amestecându-le din când în când. Păstraţi-le la cald.

Puneţi pennele într-o cratiţă mare cu apă clocotită şi sare grunjoasă, în care aţi adăugat restul de ulei. Lăsaţi-le să fiarbă 8-10 min, ames- tecându-le o singură dată, cu o lin­gură mare. Scurgeţi-le şi răsturnaţi-le într-un castron preîncălzit.

Adăugaţi mânătărcile calde şi pătrunjelul tocat. Săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine, folosind două fur­culiţe. Cu un cuţit econom, tăiaţi parmezanul bucăţele şi presăraţi-le peste preparat. Serviţi imediat.

Dacă nu dispuneţi de mânătărci proaspete, folosiţi unele conservate. Sau, le puteţi înlocui cu 100 g de mânătărci uscate. In acest caz, înmuiaţi-le 20 min. Intr-un cas­tron cu apă călduţă.

Penne cu manatarci si parmezan

Penne cu manatarci si parmezan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.