Penne cu mazare si jambon alb
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de penne cu mazare si jambon alb din: penne, mazare congelata, jambon alb, parmezan, smantana, sare si piper.
- 400 g penne
- 200 g mazăre congelată
- 300 g jambon alb
- 100 g parmezan
- 250 ml smântână lichidă
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Intr-o oală cu copac, într-o cantitate mare de apă cu sare, fierbeţi pennele. într-o altă crăticioară, tot cu apă şi sare, fierbeţi mazărea. Odată ce apa dă în clocot, ambele ingrediente trebuie să stea pe foc 10 min.
Intre timp, încălziţi smântână într-o crăticioară, săraţi şi piperaţi. Tăiaţi parmezanul în bucăţele mici, folosind un cuţit econom. Tăiaţi jambonul în fâşii. Verificaţi dacă pennele sunt fierte al dente, scurgeţi-le deasupra unui vas de servire adânc, aruncaţi apa şi răsturnaţi pennele în vasul astfel încălzit.
Stropiţi pastele cu smântână. Amestecaţi delicat, adăugaţi jambonul şi mazărea scursă şi omogenizaţi din nou. Presăraţi bucăţelele de parme zan şi serviţi pennele imediat. Puteţi înlocui jambonul alb cu jambon crud, de ţară.
Penne cu mazare si jambon alb
Poftă bună!