Penne cu urzici
PrinteazaO reteta de penne cu urzici din: urzici, penne, ceapa, usturoi, bulion, ulei, busuioc verde, sare si piper.
- 500 g urzici
- 500 g penne sau alte paste fainoase
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2-3 linguri de bulion sau ketchup
- 2 linguri ulei
- busuioc verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ciupercile, iar apoi le tai feliuţe. Dacă sunt mici, le poţi lăsa întregi. Opăreşti 1 minut roşiile în apă clocotită, le cureţi coaja şi le tai cubuleţe. Speli ardeii, le scoţi miezul cu seminţe şi îi tai fâşii. Ungi un vas rotund sau pătrat cu unt, apoi aşezi legumele în el.
Separat, topeşti untul rămas, adaugi făina, treptat şi laptele rece şi amesteci continuu, la foc mic, până se îngroaşă sosul. Opreşti focul, încorporezi treptat brân¬za, iaurtul şi gălbenuşul, apoi torni compoziţia peste legumele din vas. Presari deasupra puţină sare şi in¬troduci vasul la cuptor pentru circa 35 de minute.
Penne cu urzici
Pofta buna!