Penne cu urzici

Printeaza

O reteta de penne cu urzici din: urzici, penne, ceapa, usturoi, bulion, ulei, busuioc verde, sare si piper.

Ingrediente:Penne cu urzici

  • 500 g urzici
  • 500 g penne sau alte paste fainoase
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de bulion sau ketchup
  • 2 linguri ulei
  • busuioc verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ciupercile, iar apoi le tai feliuţe. Dacă sunt mici, le poţi lăsa întregi. Opăreşti 1 minut roşiile în apă clocotită, le cureţi coaja şi le tai cubuleţe. Speli ardeii, le scoţi miezul cu seminţe şi îi tai fâşii. Ungi un vas rotund sau pătrat cu unt, apoi aşezi legumele în el.

Separat, topeşti untul rămas, adaugi făina, treptat şi laptele rece şi amesteci continuu, la foc mic, până se îngroaşă sosul. Opreşti focul, încorporezi treptat brân¬za, iaurtul şi gălbenuşul, apoi torni compoziţia peste legumele din vas. Presari deasupra puţină sare şi in¬troduci vasul la cuptor pentru circa 35 de minute.

Penne cu urzici

Penne cu urzici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.