Perisoare din cartofi la cuptor
PrinteazaO reteta de perisoare din cartofi la cuptor din: cartofi, oua, cascaval, ulei, verdeata, suc de rosii, faina, sare si piper.
- 1 kg cartofi
- 1-2 oua
- 100 g cascaval
- 4 linguri ulei
- 1 legatura verdeata
- 1 cana suc de rosii
- 1 lingura faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în coajă. Curăţaţi-i apoi şi treceţi-i prin maşina de tocat. Amestecaţi piureul obţinut cu ouăle bătute puţin, caşcavalul ras, 2 linguri ulei şi verdeaţa tocată mărunt. Condimentaţi după gust cu sare şi piper. Amestecaţi bine ingredientele şi formaţi cu mâinile umezite perişoare din pasta obţinută.
Puneţi-le într-o tavă unsă cu ulei, una iângă alta. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. între timp, puneţi într-o tigaie 1 lingură ulei şi rumeniţi puţin făina. Stingeţi cu bulionul de roşii şi cu o cană de apă. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit cel puţin 10 minute.
Când sosul s-a îngroşat, turnaţi-l peste perişoarele din tavă şi mai lăsaţi tava la cuptor încă 5 minute. Presăraţi deasupra verdeaţă tocată înainte de servire.
Perisoare din cartofi la cuptor
Pofta buna!
Bune rau perisoarele astea