Perisoare în sos alb

Printeaza

Perisoare în sos alb din: chifla, dovlecel, fileuri de sardine, coaja rasa de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, amestec de carne tocata, unt, faina, smanatna, suc de lamaie si capere.

Ingrediente:Perisoare_în_sos_alb

  • 1 chifla veche de o zi
  • 1 dovlecel mare
  • 4 fileuri de sardine (conserva)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 500 g amestec de carne tocata
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 150 ml smantana
  • 1 galbenus
  • putin suc de lamaie
  • 30 g capere

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi chifla în apă. Tăiaţi ceapa cubuleţe şi că­liţi-o în ulei. Tăiaţi sardinele mărunt. Stoarceţi chifla. Ameste­caţi-o cu ceapa, sardinele, coaja de lămâie, oul, condimentele şi carnea tocată. Formaţi 18 perişoare şi fierbeţi-le în apă cu sare 5-8 minute.

Topiţi untul şi căliţi acolo făina. Stingeţi cu 350 ml din apa în care aţi fiert perişoarele, apoi fierbeţi sosul cca. 10 minute. Adăugaţi smântână şi daţi totul într-un clocot. Bateţi gălbenuşul cu puţin sos şi puneţi-l în restul sosului, apoi luaţi-l de pe foc. Condimentaţi-I cu sare, piper şi suc de lămâie. Adăugaţi caperele şi perişoarele în sos şi serviţi-le.

Perisoare în sos alb

Perisoare_în_sos_alb

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.