Perle de mere în sos
PrinteazaO reteta delicioasa de perle de mere in sos din: oua, faina, mere, zahar, pesemt, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, ou, zahar pudra, vin rosu si menta.
- 2 ouă
- 2 linguri faină albă
- 3 mere
- 50 g zahăr
- 1 castron cu pesmet
- 1 pahar lapte
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- un praf de sare
pentru sos:
- 1 ou
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 pahar vin roşu foarte dulce
pentru decor:
- 1 crenguţă de mentă
Mod de preparare:
Pentru perle, bate ouăle întregi într-un castron, adaugă faina şi amestecă până când obţii un aluat grosuţ. încorporează laptele, zahărul şi un praf de sare.
Curăţă merele de coajă şi, cu ajutorul unui cuţitaş, decupează din ele sfere mici. Tăvăleşte-le prin faină, trece-le prin compoziţia obţinută mai înainte şi prin pesmet, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins. Când au devenit aurii, scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă.
Pentru sos, pune într-o crăticioară zahărul pudră, oul bătut şi vinul şi bate-le pe baie de aburi până când se îngroaşă. Toarnă pe mijlocul unui platou sosul şi aşază deasupra perlele de mere. Decorează cu frunze de mentă.
Perle de mere în sos
Pofta buna!