Peste copt cu ceapa si rosii
PrinteazaPeste copt cu ceapa si rosii din: file de peste, ceapa, praz, usturoi, rosii, vin, ulei de masline, sare, piper, piper boabe, patrunjel.
- 1,5 kg file de peste
- 2 cepe medii
- 1 fir pde praz
- 5-6 catei de usturoi
- 6 rosii mari
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper macinat
- 1 lingurita piper boabe
- patrunjel
Mod de preparare:
Pudraţi peştele cu sare şi piper. Tăiaţi rondele subţiri ceapa şi prazul. Păstraţi cam o treime, iar restul puneţi-le într-o tavă, presăraţi sare, usturoi tocat mărunt, o parte din roşiile tăiate rondele subţiri şi câteva boabe de piper.
Deasupra, aşezaţi peştele, stropiţi cu vinul şi cu uleiul, acoperiţi cu restul de ceapă şi cu 2-3 rondele de roşii. Coaceţi în cuptorul încins la foc mediu. Din când în când, stropiţi peştele cu sosul din tavă. Este gata când ceapa s-a înmuiat şi peştele e bine pătruns.
Puteţi servi atât cald, cât şi rece, cu mujdei şi pătrunjel.
Peste copt cu ceapa si rosii
Pofta buna!