Peste cu sos de legume
PrinteazaPeste cu sos de legume din: morcovi, ceapa, mazare, rosii, pasta de tomate, usturoi, merluciu, ulei de floarea soarelui, vin, lamaie, sare, piper, patrunjel.
- doi morcovi
- doua cepe
- 200 g mazare
- o conserva rosii
- o lingura cu pasta de tomate
- doi catei de usturoi
- 800 g merluciu
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 250 ml vin alb
- o lamaie
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se eviscerează, se taie bucăţi sau se lasă întreg. Se pune într-o tavă stropită cu puţin ulei, se toarnă o cană cu apă şi vinul alb, se condimentează şi se aşază pe fiecare peşte felii de lămâie. Se introduce tava în cuptorul încins şi se lasă la foc mediu 30-45 de minute.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă morcovii şi usturoiul. Când legumele s-au înmuiat se adaugă mazărea fiartă separat şi roşiile din conservă tăiate cubuleţe.
Se toarnă pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, sare, piper şi pătrunjel. Se fierb până scade sosul puţin şi se serveşte alături de peşte, presărat cu pătrunjel tocat.
Peste cu sos de legume
Pofta buna!