Peşte cu vinete umplute

Printeaza

Peşte cu vinete umplute din: peste, vinete, spanac, ceapa, usturoi, vin, amidon alimentar, rosii uscate in ulei, busuioc, sare, piper, ulei de floarea soarelui, linte.

Ingrediente:Peste_cu_vinete_umplute

  • 800 g trunchiuri de peste
  • doua vinete
  • 600 g spanac congelat
  • doua cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 300 ml vin alb sec
  • o lingura cu amidon alimentar
  • 100 g rosii uscate in ulei
  • 4 fire de busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • linte

 

Mod de preparare:

Pestele se curăţă, se spală şi se unge cu ulei. Se condimentează, se aşază într-o tavă, se toarnă puţin din vinul alb, se presară jumătate din busuioc şi doi căţei de usturoi. Se adaugă puţină apă şi se coc la foc mediu 30 de minute. Usturoiul rămas şi o ceapă se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se călesc, se adaugă spanacul decongelat, puţină apă, sare şi piper. Se lasă să fiarbă până scade apa, se adaugă roşiile uscate din care s-au oprit două bucăţi tocate mărunt, busuioc tocat şi se mai ţin pe foc cinci minute.

Vinetele spălate se taie în jumătăţi, se scoate mijlocul cu o lingură şi se pune în loc spanac. Se aşază pe o tavă, se adaugă o cană cu apă, se introduc în cuptor şi se coc 35-40 de minute. Ceapa rămasă tocată se căleşte în puţin ulei apoi se fierbe cu vinul alb, sare, piper şi amidonul dizolvat.

Pestele se serveste alaturi de vinetele umplute feliate si sosul cald sau cu linte fiarta.

Peşte cu vinete umplute

Peste_cu_vinete_umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.