Peste in sos rosu
PrinteazaO reteta de peste in sos rosu din: peste, faina, radacina de ginger, ardei iute, usturoi, sos picant, vin rosu, ulei vegetal, zahar, sare si piper.
- 1 peşte
- 1 lingură faină
- 1 lingură rădăcină rasă ginger
- 2 linguriţe ardei iute pisat
- 4 căţei usturoi pisat
- 1 linguriţă sos picant
- 2 linguriţe vin roşu
- 2 linguri ulei vegetal
- zahăr
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Peştele se spală, se dezosează, se curăţă de pieliţe, se sărează, se trece prin faină şi se prăjeşte cinci minute în tigaia cu ulei bine încins, pe ambele feţe. Se scoate şi se lasă să se scurgă bine de grăsime.
Se pune pe platoul de servit. In acelaşi ulei se rumenesc usturoiul, gingerul, ardeiul, adăugându-se zahărul, sarea şi piperul. Se amestecă faina prin care am trecut peştele cu puţină apă şi se toarnă deasupra sosului, amestecând continuu, până ce devine consistent. Se toarnă peste peştele aflat pe platou.
Poftă bună!