Peşte la cuptor cu sos de legume

Printeaza

Peşte la cuptor cu sos de legume din: peste, lamaie, ceapa, ardei, rosii, ardei iute, verdeata, vin alb, ulei, cimbru, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Peste la cuptor cu sos de legume

  • 1,5 kg peste
  • 1/2 lamaie
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 3 rosii
  • 1 ardei iute
  • verdeata tocata
  • 1 pahar cu vin alb
  • ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de aripioare, înlăturaţi capul, goliţi, spălaţi şi apoi săraţi. Lăsaţi deoparte 5 min, timp în care curăţaţi legumele, le spălaţi, le tăiaţi felii; le puneţi strat în tavă, adăugaţi condimentele şi 1 ceaşcă de apă şi 2-3 linguri cu ulei (dacă peştele nu este gras).

Puneţi deasupra legumelor peştele, daţi tava la cuptor la foc viu. întoarceţi peştele după 20 min, puneţi vinul şi mai lăsaţi să se pătrundă până e gata. Puneţi peştele pe platou, porţionaţi, presăraţi cu cimbru şi busuioc tocate împreună.

Terciuiţi legumele din tavă în vas emailat, puneţi zeamă de lămâie, omogenizaţi, răsturnaţi peste peşte şi serviţi imediat, lângă pâine proaspătă şi vin alb demisec.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.