Peste oriental

Printeaza

Peste oriental din: peste, ardei gras, lamaie, usturoi, coriandru, masline verzi, ulei de masline, sofran, chimen, sare, piper.

Ingrediente:Peste oriental

  • 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare)
  • 1 ardei gras
  • zeama de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • coriandru
  • 12 masline verzi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sofran
  • 2 linguriţe chimen macinat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curata usturoiul, se zdrobeşte si se [amesteca cu coriandrul (se gaseste la pliculeţe). Se adauga uleiul, zeama de lamaie, sofranul si chimenul.

Se sareaza, se pipereaza. Se toarna mujdeiul astfel preparat intr-un vas mai adanc, se tăvălesc prin el bucăţile de peste pe ambele parti, dupa care se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa o ora la frigider la macerat.

Se curata ardeiul de seminte si nervuri, se taie in doua si pe urma in fasii subţiri.

Măslinele se inmoaie doua minute intr-o craticioara cu apa fierbinte, apoi se lasa sa se scurgă.

Se ia un vas de pamant, se clăteşte cu apa rece si se asaza in el bucatile de peste.

Se adauga fasiile de ardei, iar deasupra se toarna mujdeiul (piureul de usturoi cu coriandru, ulei si zeama de lamaie).

Se acopera vasul cu un capac, se baga la cuptor, se aprinde focul, se regleaza temperatura la 180C si se lasa pestele sa fiarba circa 20 de minute.

Se adauga maslinele si se mai lasa alte douazeci de minute sa fiarba.

Pestele se serveste direct din vasul in care a fiert, cu o garnitura de orez si stafide.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.