Peste in sos acrisor
PrinteazaO reteta delicioasa de peste in sos acrisor din: peste, ceapa, otet, iaurt, zahar, sare, piper, patrunjel si ulei.
- 2 bucati de peste (de aproximativ 700 g fiecare)
- 3 cepe
- 1 lingura otet
- 200 ml iaurt
- 1,5 linguri de zahar
- sare
- piper
- patrunjel
- ulei
Mod de preparare:
Cureti pestele si ii inlaturi capetele si cozile. Apoi il tai in doua pe lung si-l condimentezi cu sare si piper pe ambele parti. Toci ceapa si o prajesti in ulei.
Cand devine sticloasa, adaugi otetul si 1 lingura de zahar, amesteci si iei de pe foc.
Cu o paletă (strecurătoare) scoţi ceapa pe o farfurie. în acelaşi ulei (dacă e nevoie, mai adaugi puţin ulei, ca să completezi) şi frigi peştele pe ambele părţi până se rumeneşte.
Scoţi şi peştele pe o farfurie, iar în uleiul rămas pui iaurtul şi 1/2 lingură zahăr.
Condimentezi, amesteci şi iei de pe foc. Pe un platou aşezi: peştele, alături pui ceapa prăjită şi peste ele torni sosul de iaurt.
Poţi decora cu bucăţele de roşii şi cu frunzuliţe de pătrunjel.
Peste in sos acrisor
Pofta buna!