Peste in suc de portocale
PrinteazaO reteta de peste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina alba, amidon, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare si portocala.
- 800 g merluciu
- 5 portocale
- 100 g faina alba
- 1 lingura rasa amidon de grau
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- 1 lingura piper negru boabe
- 2 foi de dafin
- sare
pentru decor:
- 1 portocala
Mod de preparare:
S toarce portocalele şi păstrează zeama. Curăţă bine peştele, desfa-l fileuri şi taie-le bucăţi mari. Tăvăleşte bucăţile de peşte prin faină, scutură-le şi prăjeşte-le in ulei de floarea-soarelui încins.
Scoate-le pe hârtie absorbantă să se scurgă, apoi transferă-le într-o tavă ca să se răcească.
Intre timp, pune la fiert zeama de portocale aromati- zată cu boabele de piper şi foile de dafin. Adaugă amidonul desfăcut în puţină apă şi lasă totul să fiarbă până când începe să se îngroaşe, apoi toarnă sosul obţinut peste peştele rece.
Potriveşte gustul de sare şi lasă peştele să se marineze cel puţin 3 ore.
Serveşte preparatul rece, decorat cu felii de portocale şi, după gust, cu o garnitură de legume fierte (cartofi, morcovi, conopidă şi dovleac).
Peste in suc de portocale
Pofta buna!