Piept de curcan cu sos de vin
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de curcan cu sos de vin din: ulei, suc de lamaie, cimbru, maghiran, salvie, piept de curcan, ceapa si unt.
- 3 linguri ulei plus extra pentru uns tava
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita de maghiran
- 1/2 lingurita de salvie
- 1/2 piept de curcan, fara piele, dezosat
pentru sos:
- 150 ml vin rosu
- 1/2 ceapa, feliata
- 1 cub de unt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170° C. într-un bol, se bat uleiul, sucul de lămâie, condimentele şi sarea. Se freacă pieptul cu acest amestec, apoi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se dă la cuptor o oră şi 20 de minute – o oră şi 40 de minute, până ce carnea este făcută.
Când se înţeapă în centru, lichidul care curge trebuie să fie transparent, nu roz. Din când în când, se stropeşte cu zeama din tavă, ca să nu se usuce. Intre timp, se fierb vinul şi ceapa într-o crăticioară 10-15 minute sau până se obţine o’ consistenţă de sos. Se strecoară într-o altă cratiţă printr-o sită fină şi se încorporează untul.
Se serveşte friptura cu sos şi garnitură de legume fierte.
Piept de curcan cu sos de vin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piept de curcan la cuptor cu vin
- piept de curcan cu sos
- piept de curcan la cuptor
- piept de curcan la cuptor cu sos
- friptura de piept de curcan
- friptura din piept de curcan
E buna reteta, imi place pieptul de curcan, si e mult mai sanatos decat puiul